Nicht kategorisiert

Coronavirus – Wat kan er nog meer gedaan worden?

Therapeutische instructies voor profylaxe

– door Heinz Grill –

De long is een orgaan dat zich opent naar de buitenwereld door de in- en uitgaande adem. Het communiceert in direct contact met de lucht met zijn medemensen en de stoffen die zich in het luchtruimte bevinden. Daarom kan de long worden beschreven als een contactorgaan met gevoelige reactievormen, dat reageert op de meteorologische en zelfs metafysische atmosfeer en, in het grovere bereik, op micro-organismen en fijnstof.

De longen lijken in hun structuur op een boom die ondersteboven in het lichaam is gezet. Samen met de bronchiën en de bronchioles hebben ze een groot contactoppervlak naar buiten toe.

Bittere stoffen in de vorm van kruiden en bittere voedingsmiddelen zijn zeer goed, omdat ze de organen versterken, samentrekken en de slijmvliezen beschermen. Omdat infecties meestal een groot aantal leukocytische processen veroorzaken met sterke neigingen tot ontbinding en vaak de slijmvliezen te transparant maken, bijna perkamentachtig, kunnen de bittere stoffen een verstandige samentrekking en versterking geven.

Jonge paardenbloembladeren, bijvoorbeeld, in kleine stukjes gesneden als toevoeging in salades of gemengd met geroosterde sesamzaadjes, olijfolie en zout als smeersel, bieden een eenvoudige manier om de tafel te verrijken met “bittere stoffen”.

Sinaasappels en citroenen met hun vitamine C-gehalte zijn met name voor het coronavirus zeer aan te bevelen, omdat ze de longen vitaliteit geven. Het is de long het orgaan dat, als het niet genoeg naar buiten is gericht en het ademproces in de wijde tegenhoud, verantwoordelijk is voor melancholische reacties (1). Sluiting in melancholie kan leiden tot verzwakking. Het kleurrijke element van citrusvruchten met een licht zure smaak, dat overeenkomt met ascorbinezuur, verheft de mens en versterkt indirect het orgaan.

Angsten van welke aard dan ook verzwakken het immuunsysteem. Maar wat kan het individu doen tegen de angsten die zich in een utopisch tempo uitbreiden? Hij kan zijn toevlucht niet nemen tot meditatie en yoga-oefeningen, maar wordt het meest dringend opgeroepen om een werkelijk objectief beeld te vormen van de feiten en manifestaties die in het medialandschap en binnen de meest uiteenlopende politieke ijver te vorschrijn komen. De angst zelf is wat we noemen een astralistisch fenomeen, een soort luchtbeweging die, wanneer ze een persoon raakt, onvermijdelijk diepe reacties uitlokt. Stel je voor dat er hete lucht over de huid heen gaat. Misschien reageert het individu onmiddellijk op deze aanraking door te huiveren. Ook de angstboodschappen over het coronavirus met hun niet onderscheden getallen tussen werkelijke en vermeende doodsoorzaak hebben hetzelfde effect. De angst genereert een constante overstimulatie in het sympathieke zenuwstelsel met immunodeficiëntie en een ander gevolg is het nocebo-effect, dat zegt dat er ziekten worden gegenereerd die de mens zelf produceert door zijn autosuggestie. Het bewustzijn kan met enige concentratie deze achterbaks gebeurtenis tegengaan.

Door de strenge quarantainevoorwaarden in Italië mogen mensen niet meer de straat op, sluiten ze zichzelf op, vermijden ze de natuur en vermijden ze de sport. Het gebrek aan fysieke activiteit leidt tot snelle atrofien en dit leidt weer tot overbelasting van de lever. Het uitscheidingssysteem wordt zeer gemakkelijk overbelast. Bovendien kan het cardiovasculaire systeem niet voldoende worden getraind. Coronaire insufficiëntie met veel bloeddrukproblemen moeten op de lange termijn toenemen. In het begin echter zijn er steeds psychologische problemen. Volledige isolatie zonder contact geeft op de lange termijn, en dit is zichtbaar na uiterlijk een week, extreme terugvallen in trauma en ondeugdelijk gedrag en de personen moeten benzodiazepinen, antidepressiva en anxiolytica innemen. Vooral mensen met anorexia nervosa, ernstige depressie of schizothymische stoornissen, mensen die al niet gemakkelijk in contact komen, produceren longziekten, omdat de longen aangewezen zijn op een vreugdevoll open adem. Lange periodes van afzondering moeten logischerwijs ook zeer agressieve loopgangen van het coronavirus produceren. Het is bekend dat de longen bij asceten vaak pathologisch zijn aangetast.

Een goede ademhaling en ruime bewegingen van de flanken, zoals in de zin van de asana in trikonasana of in het algemeen in de zin van een vrije wijde adem, zou nu belangrijk zijn voor de opbouw en de versterking van het immuunsysteem (2). De oefeningen moeten indien mogelijk buiten worden uitgevoerd.

trikonasana” met een wijde uitrekking van de flanken

Zon en direct contact met de zon op de huid leidt tot het opladen met vitamine D en zou moeten worden opgezocht. Het moeilijkere en veeleisendere werk zou echter zijn om de kracht van de zon te ontwikkelen door middel van mentale oefeningen, de ontwikkeling van cognitieve processen en algemene esthetische spirituele doelen. Het zou goed zijn om elke dag met praktische inzet en overtuiging een zielenoefening te doen, zoals beschreven in het boek “Oefeningen voor de Ziel” (3).

Een van de meest ernstige invloeden op het centrum van de mens, op zijn hartritme en op zijn ademhalingsstelsel wordt veroorzaakt door elektrosmog. Het kan geen kwaad de apparaten uit te schakelen en de overbelasting door hoge frequenties en straling zoveel mogelijk te vermijden. Overigens 5G is al gemanifesteerd in de zones van Italië en China, waar de meeste coronagevallen hebben plaatsgevonden. Het verband tussen de verzwakking van de slijmvliezen en het totale energieniveau van het menselijk lichaam en de elektrische straling is nu algemeen bekend. Hier moet echt een barrière worden gecreëerd.

Hoewel de uiteindelijke oorzaak van de ziekte niet in de materie ligt en niet monocausaal in milieuvervuiling en straling, toont de onmogelijke manier van de mens om met de meedogenloze vestiging van de technologie om te gaan een ernstige algemene situatie van zelfvernietiging en zelfvergiftiging.

De werkelijke manier om Corona te bestrijden is met een heldere, logische geest de suggesties onder ogen te zien.

© Heinz Grill

Nota’s

(1) Zie voor melancholie Husemann/Wolff, “Das Bild des Menschen als Grundlage der Heilkunst. Entwurf einer geisteswissenschaftlich orientierten Medizin: Die Lunge ist dem melancholischen Temperament zugeordnet.” (“The Image of Man as the Basis of the Art of Healing. Concept van een humanistisch georiënteerde geneeskunde: De long wordt toegewezen aan het melancholische temperament”)

(2) Zie “trikonasana” – Driehoek – De driedelige structuur op YouTube

(3) Het boek “Oefeningen voor de Ziel” bestaat alleen in het Duits: “Übungen für die Seele – Die Entwicklung eines reichhaltigen Gefühlslebens und das Erlangen erster übersinnlicher Erkenntnisse”, Heinz Grill, Synergia Verlag 2017

Het artikel is overgenomen van de website www.heinz-grill.de met de vriendelijke toestemming van de beheerder.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *