Nicht kategorisiert

Maskerade

Dit onderwerp is zeer explosief, omdat het ons in twee kampen dreigt op te splitsen. Er is waarschijnlijk niemand die niet lijdt onder het masker, zeker niet als het voor langere tijd is, bijvoorbeeld op het werk. De betekenis ervan was en is omstreden, vanaf het allereerste begin. Velen dragen het masker demonstratief, want “het is voor de bescherming van anderen!” en die het niet zo houdt, wordt automatisch een egoïst. Nu er duidelijk geen onzichtbare aanvaller meer op de loer ligt op mogelijke of onmogelijke plaatsen, voegt het gehoorzaam dragen van het masker nog een kwellend gevoel eraan toe: weten dat het absurd is en dat men het masker daadwerkelijk nu zou kunnen afdoen.

Ik weet niet wat je ervan vindt. Ik zelf vind het vernederend, of om het anders te zeggen, mensonterend. Hoewel ik weet dat het onzin is en dat het dragen van het masker mij en anderen kwelt, durf ik niet op te komen voor mijn gevoelens en dienovereenkomstig te handelen. Meer nog dan het gebrek aan lucht, heb ik nu de indruk dat ik onvrijwillig deelneem aan een enorme leugen. Hoe denk jij hierover?

Christine Richter

Aquarelschilderij van Anna Mansi

Vertaling met behulp van Deepl. Tradutore

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *